Boek 2018-06-17T13:52:00+02:00
Niets meer aan te doen Scheveningen kampioen Wim de Lange SVV

Het seizoen 1995-1996 was voor S.V.V. Scheveningen onvergetelijk en uniek. Het eerste zaterdagelftal werd kampioen van de Eerste Klasse A (destijds de hoogste amateur klasse in ons land). daarna won het de algehele landstitel bij de zaterdagamateurs door de kampioenen van 1B en 1C. Het werd ook nog nog landskampioen door zondagskampioen De Baronie te verslaan. En tussen de bedrijven door won de ploeg ook nog eens de prestigieuze Haagsche Courant Cup.

Over dat legendarische seizoen schreef Wm de Lange dit prachtige herinneringsboek. De toenmalige Chef Voetbal van de Haagsche Courant blikt niet alleen tot in detail terug op alle gespeelde wedstrijden destijds. Hij sprak ook ruim twintig jaar na dato met de helden van weleer.

Alle hoofdrolspelers komen aan het woord, zoals Robin Knoester, Albert van Oosten, Frans Danen, John Blok, Dave Kraaijenbrink, Ron de Jager, Ron Cramer, Sjaak Polak, Martin Abbenhuis, Stephan ’t Hart, Hans Tellier en anderen. En natuurlijk sprak hij ook met de grote strateeg Martin Jol en zijn broer Cock, destijds trainers van ‘groen-zwart-groen’.

Iedereen op Houtrust kijkt nog steeds met heel veel voldoening terug op deze uiterst succesvolle periode, de mooiste in de geschiedenis van de amateurclub. Omdat het, gezien de huidige opzet van de competitie, vrijwel uitgesloten is dat er een herhaling van dat successeizoen mogelijk is, kan dit boek gerust als geschiedschrijving worden gekenmerkt.

Auteur: Wim de Lange

Titel:Niets meer aan te doen, Scheveningen kampioen

Pagina’s: ca. 180, inclusief foto’s/illustraties

Formaat: 17×24 cm

ISBN: 987-94-92273-22-2

EIND MAART 2018 17,50 p.s.

Woont U op Scheveningen of in Den Haag dan bezorgen wij GRATIS!

error: Content is protected !!